Donatii, indrumare 2%

Donatii, Indrumare 2%

Dragi apropiati ai Asociatiei Millennium Center,

Asa cum probabil unii dintre voi stiti, incepand cu acest an, persoanele fizice pot directiona 2% din impozit catre o organizatie nonguvernamentala. Prin aceasta parghie, contribuabilul nu pierde nimic iar statul lasa aceste sume la dispozitia organizatiilor nonguvernamentale pentru a compensa, completa prin serviciile pe care acestea le ofera, programele guvernamentale.

Noi, Asociatia Millennium Center ne-am propus de asemenea sa derulam o micro campanie de informare prin care precizam detaliile legate de actiunea 2% si de asemenea va oferim posibilitatea de a indruma aceasta suma catre organizatia Millennium Center. Astfel, s-a deschis un cont distinct pentru aceasta actiune, pentru a urmari exact rezultatele acestei actiuni.

Fondurile stranse prin aceasta campanie vor fi utilizate in proiecte dedicate tinerilor din comunitatea aradeana, cu accent pe cursuri care sa promoveze: deschiderea, toleranta, drepturile omului, valorile europene, voluntariat in comunitate, voluntariat european, management de proiecte. Prin aceste cursuri, dorim sa pregatim tineri care sa se implice activ in comunitate, in rezolvarea problemelor locale. Altfel spus, ceea ce vom face va fi o investitie in resurse umane.

Daca sunt printre voi persoane care doresc sa directioneze acest 2% catre o organizatie non-guvernamentala dar din diverse motive, nu spre Millennium Center, pot alege o alta organizatie din Romania de pe pagina www.doilasuta.ro

Acolo gasiti de asemenea si alte organizatii din Arad iar noi va recomandam cu caldura sa optati pentru ele. La cele pe care le gasiti acolo ( 6 organizatii) as mai adauga Asociatia PAEM Arad (tel 0257 285100) si Asociatia Pro Democratia (tel 0722 995062 ) pe care de asemenea le cunoastem si stim ce activitate buna au in sprijinul comunitatii. (si am vazut ca au solicitat si ele aceste sume)

 

Ce trebuie facut:

 • A)    Pentru venituri realizate din salarii

  In situatia in care aveti venituri obtinute numai din salarii, trebuie sa completati declaratia 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentnd pna la 2% din impozitul anual (punctele A – date de identificare a contribuabilului – si B – destinatia sumei reprezentnd pna la 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea unei entitati non-profit, potrivit dispozitiilor art.57 alin. (4) din Legea 571-2003) si sa atasati copii ale fiselor fiscale pe care le primiti de la angajator (formularul 210).

  La punctul B, trebuie sa mentionati numarul si tipul fiselor fiscale anexate. In situatia in care nu cunoasteti suma ce urmeaza a fi directionata, casuta aferenta acesteia nu se completeaza, urmand a fi completata de catre organul fiscal.

 • B)    Pentru venituri realizate din alte surse (persoane fizice autorizate, chirii, drepturi de autor, drepturi de propritate, etc)

  In situatia in care a-ti realizat venituri din alte surse in afara de salarii, trebuie sa completati formularul 200 – Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2005, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III 2 – destinatia sumei reprezentnd 2% din impozitul anual datorat. (Important: formularul 200 trebuie sa fie printat fata-verso, altfel nu este acceptat)

 • C)    Pentru venituri realizate atat din salarii cat si din alte surse.

  In situatia in care veniturile dumneavoastra provin atat din salarii cat si din alte surse, este necesar sa completati atat formularul 200 cat si declaratia 230 (pentru o completare corecta cititi indicatiile de la punctele anterioare (a si b).

Formularele trebuie depuse la organul fiscal de domiciliu, pana la data limita de depunere a declaratiilor de venit sau prin posta, in plic recomandat, pana cel tarziu la data de 15 mai 2006

Daca aveti nelamuriri, nu ezitati sa ne contactati.

Comments are closed.