Stagii de voluntariat de o LUNA, ÎN FRANTA, prin PROGRAMUL AMICUS, in 2010

Anunt recrutare

Formular de inscriere proiect

Asociaţia Millennium Center recrutează tineri pentru un stagiu de voluntariat în cadrul programului AMICUS,  în Franța, în  oraşele Marsilia şi/sau Avignon, în care vor pleca în stagii de câte o lună, 50 de tineri români cu oportunități reduse (vezi mai jos detalii)* şi vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani. Aceștia se vor implica într-un proiect de relaţionare cu tineri din diverse medii, vor participa la realizarea unui documentar despre comunitatea gazdă, organizarea unei expoziţii fotografice tematice, galerii fotografice și vor edita o revista electronică.

Stagiul se va deşfăşura în trei etape :

Etapa I  :     15 iunie – 15 iulie 2010 (17 voluntari)

Etapa a II-a :    15 iulie – 15 august 2010 (17 voluntari)

Etapa a III-a:   15 august – 15 septembrie 2010 (16 voluntari)

_______________________________________________________

Programul acoperă:

transport intern si internațional

cazare și masă

asigurare medicală

bani de buzunar

mentorat

acces la activităţi

consiliere şi integrare

___________________________________________

Criterii de selecție:

responsabilitate

deschidere, flexibilitate

motivație/interes

spirit de inițiativă

abilități de muncă în echipă

Pentru  a participa:

Informează-te!

Accesează website-ul proiectului la adresa: www.agoratineret.ro și află cele mai noi informații cu privire la proiect, scrie-ne un e-mail la adresa center.mill@gmail.com sau contactează-ne telefonic la nr. 0731 342 062.

Înscrie-te!

Accesează website-ul proiectului la adresa: www.agoratineret.ro și urmează procedura de înscriere prezentată. Asigură-te că îndeplinești criteriile menționate, completează-ți CV-ul și formularul de aplicaţie şi trimite-le pe adresa center.mill@gmail.com.

Participă la cursurile de formare, și pregăteste-te să mergi în Franța!

Programul AMICUS are scopul de a intensifica eforturile Uniunii Europene în spaţiul mobilităţii tinerilor din Uniunea Europeana prin oferirea posibilităţii de a da o dimensiune transnatională plasării tineretului în activităti civice și de voluntariat,  promovarea dezvoltării unui cadru european care să faciliteze actiuni în sensul oferirii de oportunităţi de voluntariat pentru tinerii din statele membre UE.

Proiectul „AGORA”  este un proiect desfășurat cu ajutorul programului AMICUS, oferind tinerilor cu vârsta între 18 și 28 de ani oportunitatea  de a desfășura activități în folosul comunității locale de rezidență dar și a altor comunități locale din alte țări în diferite domenii cum ar fi cel social, cultural, educațional.

În cadrul acestui proiect voluntarii vor participa la realizarea unui documentar despre comunitatea gazdă, conceput pe baza unor rapoarte si interviuri desfăşurate în prealabil, la postarea materialelor create în cadrul platformei electronice a proiectului și promovarea acestora, administrarea website-ului proiectului, organizarea unei expoziții fotografice tematice, crearea unei galerii fotografice și a unei galerii de filmuleţe ale proiectului, editarea și diseminarea revistei electronice a proiectului.

De asemenea, voluntarii  vor avea  posibilitatea de a se dezvolta personal prin implicarea într-un proiect de relaționare cu tineri din divese medii, de a-și asuma responsabilitatea pentru înțelegerea problemelor comunității și  a acționa în consecință pentru soluționarea sau diminuarea lor, a participa la un schimb de experienţă personală precum și a-și îmbunătăți practica profesională.

Drept voluntar poți întâmpina și următoarele provocări de mai jos, listam aici câteva pentru a completa o imagine realistă a ceea ce înseamnă un stagiu de voluntariat și pentru a-i pregati pe cei interesați:

– atitudini sau comportamente diferite;

– diversitate culturală, lingvistică și/sau de o altă conotație (ex. punctualitate, mod de organizare, percepție a timpului, etc.)

– posibile dificultăți de integrare într-un grup de voluntari ce provin din diverse medii și cu diverse caracteristici, personalități sau caractere

– posibile dificultăți de integrare într-o nouă cultură și într-un grup de o altă naționalitate, etnie, cultură

– posibile dificultăți de adaptare la noi obiceiuri, tradiții sau perspective religioase sau de o altă natură

– posibile dificultăți de adaptare la un mediu de trai în comun (în unele cazuri poate chiar adaptare la un mediu total diferit de cel cunoscut; ex. va exista și posibilitatea asigurării cazării în camping, etc.), de muncă și lucru în echipă, de împărțire a unui spațiu comun de trai împreună cu alți voluntari participanți, etc.

– posibile dificultăți de adaptarea la un mediu nou și la situații de viață noi

Stagiul de voluntariat este o oportunitate de dezvoltare personală a participanților, și nu o formă de turism plătit. Astfel spus, voluntarii vor avea și anumite responsabilități și/sau vor fi nevoiți să se adaptaze la anumite condiții ce se pretează la un stagiu transnațional de acest fel.

______________________________________________

Asociaţia Millennium Center

Str. Unirii nr. 5, et. 2 , ap. 4, Arad

center.mill@gmail.com

0731 342 062

0357 40 85 24

________________________________________________________

* Tinerii cu oportunităţi reduse sunt tineri dezavantajaţi faţă de alţii, datorită unor situații sau obstacole menţionate în lista ne-exhaustivă de mai jos. În anumite contexte, astfel de situații sau obstacole blochează accesul efectiv al tinerilor la educația formală şi non-formală, mobilitatea şi participarea transnaţională, cetăţenie activă, încurajare şi includere în societate în ansamblu.

 • Obstacole sociale: tineri discriminaţi pe motive de gen, etnie, religie, orientare sexuală, dizabilităţi etc.; tineri în situaţii precare; părinţi tineri şi/sau singuri; orfani; tineri din familii dezorganizate.
 • Obstacole economice: tineri cu un standard redus de trai, venituri scăzute, dependenţă de sistemul de asigurări sociale; în situaţie de şomaj pe termen lung sau sărăcie;
 • Dificultăţi educaţionale: tineri cu dificultăţi de învăţare; tineri care s-au retras din sistemul de învățământ formal; tineri cu rezultate școlare slabe;
 • Diferenţe culturale: tineri imigranți sau refugiați, ori descendenți ai unor familii imigranți sau refugiați; tineri aparținând unei minorități naționale sau etnice; tineri cu probleme de adaptare lingvistică și includere culturală.
 • Probleme de sănătate: tineri cu probleme cronice de sănătate, dar care le permit participarea la activitățile proiectul menționat;
 • Obstacole geografice: tineri din zone izolate sau rurale; tineri locuind pe insule mici sau în regiuni periferice; tineri din zone urbane cu probleme; tineri din zone cu servicii deficitare (transport public limitat, facilități reduse, sate abandonate, etc.)

Anunt recrutare

Formular de inscriere proiect

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
This entry was posted in 2010, Arhiva anunturi, Proiecte and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Stagii de voluntariat de o LUNA, ÎN FRANTA, prin PROGRAMUL AMICUS, in 2010

 1. marges ciprian says:

  dorim o viata in curatenie

 2. Andreea says:

  Sunt interesata de acest program( si in general de programe de voluntariat) si sunt obisnuita sa lucrez cu oameni care provin din medii diferite(indiferent de etnie, nationalitate etc). Nu sunt neaparat dezavantajata fata de altii, dar nu am nici pe departe o situatie materiala care sa imi permita foarte multe lucruri. Totusi, nu indeplinesc criteriile necesare pentru a participa, tocmai din cauza acestui lucru. Ceea ce este un dezavantaj, nu?
  As dori sa va intreb cum aveti de gand sa recrutati genul de persoane pe care il cautati(foarte dezavantajati) din moment ce acest gen de persoane au foarte rar acces la mass-media? (presupunand ca, cu ajutorul massmediei promovati programul Amicus) In plus, nu ar fii toti interesati de voluntariat, ei fiind deobicei cei ajutati. Sunt multi altii, in aceasi situatie ca mine, care ar beneficia de pe urma progamului. Toti elevii merita sa aibe sanse egale, cu totii trebuie sa ne dezvoltam personalitatea.