Emisiune cu filme din Guiana Franceza

În data de 20.02.2010, începând cu ora 20, pe postul local Info TV, în cadrul emisiunii  “Drumul spre excelenţă”, veţi putea viziona prezentarea pe scurt a experienţei celor 25 de voluntari români în Guiana Franceză, situată în America de Sud, stagiu efectuat în cadrul proiectului “Acţiune-Reacţiune-Interacţiune”. Proiectul este finanţat şi realizat cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul Programului Amicus.

Vor prezenta parte din activităţile şi rezultatele proiectului:  Daniel Niţă – trainer în cadrul acestui proiect, Oana Moţi –  mentor şi moderatorul emisiunii, Martin Antoniu.

Printre temele dezbătute în cadrul emisiunii vor fi:  ideea de la care s-a pornit în realizarea acestui proiect, cui a fost adresat, cine a putut să participe şi procesul de recrutare a voluntarilor.

De asemenea se va discuta despre stagiul propriu-zis cu accent pe activităţile desfăşurate, se vor prezenta o serie de documentare cu privire la arhitectura din zonă, condiţiile de cazare şi materiale referitoare la tradiţia locală. Vor fi aduse în discuţie şi contextul socio-politic  al Guianei Franceze, problematici, impactul proiectului asupra comunităţii locale etc.

Proiectul Acţiune-Reacţiune-Interacţiune, propune trei tipuri de activităţi  toate având ca şi grup ţintă tineri cu oportunităţi reduse.  Activităţile  1 şi 2 au fost desfăşurate pe teritoriul României şi au implicat etape de informare şi conştientizare cu privire la programele pentru tineret  şi de răspundere social-corporatistă dar şi importanţa cooperării între sectorul privat şi pubilc în realizarea politicilor locale pentru tineret precum şi a riscurilor existente în contextul unor atitudini rasiste şi xenofobice. Alături de această etapă de informare au avut loc şi activităţi de evaluare şi cercetare.

Cea de-a treia activitate a presupus un stagiu de voluntariat de o lună de zile, desfăşurat în perioada 17 noiembrie – 18 decembrie 2009, în Guiana Franceză, activitate la care au participat 25 de tineri români cu oportunităţi reduse, cu vârsta cuprinsă  între 18 şi 25 de ani .

Aceşti tineri au avut o gamă variată de activităţi  începând cu realizarea unor documentare despre comunitatea locală, tradiţii şi cultură şi continuând cu diverse acţiuni de obervare a bogăţiei faunei şi florei locale, activităţi ce au dus la conştientizarea biodiversităţii existente în Guiana Franceză, precum şi campanii de informare a tinerilor cu privire la oportunităţile de mobilitate europeană şi  campanii anti-alcool, anti-drog şi campanii de solidaritate. Toate aceste activităţi au fost realizate în colaborare cu voluntarii locali.

This entry was posted in 2010, Arhiva anunturi, Evenimente, Proiecte and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.